Sammanfattning kväll och natt

2018-01-27 07:00:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

God morgon Nedan är ett axplock från nattens händelser. Dagens presstalesperson heter Ulla Brehm.

00.50 Göteborg, brott mot knivlagen
På en spårvagn vid Järntorget har till synes berusad man har en kniv i handen, medresenärer ringer polis. Mannen kan omhändertas för fylleri och kniven tas i beslag, inga personskador finns uppgivna. En anmälan skrivs.

01.16 Skara, narkotikabrott
På Väpnaregatan kontrolleras en person av polis. Mannen som är i 20-årsåldern tas med för provtagning och en anmälan om narkotikabrott eget bruk skrivs.

03.18 Göteborg, personrån
Två män rånar en man i korsningen Andra Långgatan och Värmlandsgatan, mannen blir bestulen på sin plånbok. Rånarna springer från platsen och delar så småningom upp sig. Den rånade mannen kan följa efter samtidigt som polis kommer till platsen. En av rånarna anträffas och identifieras. Under flykten slängde männen ifrån sig plånboken som nu är återfunnen. En anmälan om personrån skrivs, inga personskador finns uppgivna.  

03.43 Göteborg, grovt rån
Två gärningsmän misshandlar och knivhugger två män i korsningen Kungsportsavenyn och Vasagatan. En av männen är tvingad att ta ut pengar ur bankomat, pengarna lämnas över. Båda männen körs med ambulans till sjukhus, oklart skadeläge. Beslag görs av de skadade männens kläder, en kniv är hittad och beslagtagen i anslutning av brottsplatsen. Spaning i området utan resultat.  

05.24 Göteborg, inbrott
Från en glasögonbutik på Fridkullagatan går ett larm. På plats finns glaskross, oklart vad som stulits. Polis med hund söker i området, ingen gripen i nuläget. En anmälan om stöld genom inbrott skrivs.

04.04 Essunga, rattfylleri
Samtal kommer in om en personbil som kört in i en fartkamera på E20 Lekåsa-Barne. Kamerastolpen och bilen är skadade, inga uppgifter om personskador. Föraren sitter kvar i bilen när inringaren åker från platsen. När polispatrull kommer fram är bilen tom, eventuellt finns föraren på kamrean han kört in i. En anmälan om trafikolycka skrivs.  

 

Se händelsen på polisen.se